Приветствую Вас Гость | RSS

Украина - правовое, социальное и независимое г...

Пятница, 17.05.2024, 05:36
Главная » 2011 » Январь » 21 » Адресное бюро работает по новой инструкции
15:30
Адресное бюро работает по новой инструкции
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ МВС
12.10.2010 N 495

Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
29 грудня 2010 р.
за N 1411/18706


ІНСТРУКЦІЯ
з організації роботи адресно-довідкових
бюро в системі Міністерства
внутрішніх справ України


1. Загальні положення

1.1. Ця Інструкція встановлює порядок роботи адресно-довідкових бюро (далі - АДБ) в системі Міністерства внутрішніх справ України, видачі довідок про реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб в Україні та осіб, розшукуваних правоохоронними органами.

1.2. Адресно-довідкова робота в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві і Севастополі здійснюється АДБ (сектором, відділенням, відділом) і територіальними підрозділами управлінь (відділів) у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб Головного управління Міністерства внутрішніх справ, Управління міністерства внутрішніх справ України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі (далі - ГУМВС, УМВС).

1.3. АДБ є підрозділами, які функціонують у складі служби у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб (далі - служба).

1.4. На АДБ покладаються:
1.4.1. Ведення та підтримання в контрольному стані адресно-довідкової картотеки (далі - картотека), що складається з талонів реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб (далі - талони), у межах обслуговування адміністративно-територіальної одиниці; розшукових карток та карток щодо осіб, узятих під адміністративний нагляд (далі - картки).
1.4.2. Видача на запити правоохоронних органів, підприємств, установ, організацій відомостей про реєстрацію місця проживання або місцеперебування громадян.
1.4.3. Видача довідок про реєстрацію місця проживання або місцеперебування громадян за заявою фізичної особи.
Зразок заяви фізичної особи наведено в додатку 1, а зразок довідки про реєстрацію місця проживання - в додатку 2.
1.4.4. Складання довідок про результати роботи адресно-довідкового бюро (додаток 3).
Довідка про результати роботи адресно-довідкового бюро складається щокварталу та надсилається до Державного департаменту у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб МВС (далі - ДДГІРФО).

2. Організація адресно-довідкової роботи

2.1. Розпорядок роботи АДБ установлюється керівництвом ГУМВС, УМВС. Виходячи з оперативної обстановки та штатної чисельності, АДБ працюють у режимі чергування або цілодобово.

2.2. Для обслуговування працівників правоохоронних органів телефоном один раз на квартал установлюються та розсилаються за належністю паролі, які дають право на одержання відомостей з картотеки АДБ в оперативному режимі.

2.3. За листами органів державної влади або правоохоронних органів, надісланих до МВС або ГУМВС, УМВС, у яких зазначаються установчі дані осіб, чиї талони необхідно вилучити з картотеки АДБ, здійснюється їх вилучення.
У загальній картотеці замість заповнених талонів на таких осіб виставляються їх замінники із зазначенням у них лише прізвища, імені, по батькові, дати народження та відмітки про те, що талон зберігається в картотеці начальника АДБ.
Талони повертаються до загальної картотеки після надходження повідомлення про відсутність подальшої необхідності їх окремого зберігання, а листи, що були підставою для вилучення, повертаються з АДБ до МВС, ГУМВС, УМВС.

2.4. У приміщенні АДБ, де розміщена картотека, можуть перебувати лише працівники АДБ або особи, які здійснюють перевірку їх роботи.

3. Приймання і первинна обробка
талонів реєстрації місця
проживання та зняття
з реєстрації місця проживання

3.1. Територіальні підрозділи ДДГІРФО направляють до АДБ талони із супровідним листом, зразок якого наведений у додатку 4, не пізніше ніж у п'ятиденний строк і не рідше двох разів на тиждень.
Супровідні листи того самого дня реєструються у Книзі обліку надходження талонів реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання (додаток 5) для кожного територіального підрозділу окремо. Термін зберігання супровідних листів - один рік.

3.2. Після реєстрації проводиться первинна обробка талонів, під час якої перевіряється їх оформлення, відповідність розмірам (120х105 мм) та здійснюється їх підбір за алфавітом. Після цього талони передаються для розкладки до картотеки.
У разі їх неправильного або нерозбірливого заповнення робляться копії талонів, а оригінали після реєстрації в Журналі обліку талонів реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання, що повертаються на переоформлення до органів внутрішніх справ (додаток 6), повертаються на переоформлення. Копії талонів розкладаються в картотеку в загальному порядку, при цьому наявні в картотеці талони не вилучаються.
Територіальні підрозділи ДДГІРФО зобов'язані протягом 48 годин з часу одержання повернутих талонів унести виправлення в талон або оформити новий талон і повернути його до АДБ з проставленням реєстраційного номера АДБ.

3.3. Обробка і розкладка талонів у картотеку здійснюються працівниками АДБ протягом 72 годин з дня їх надходження.
...
скачать полный текст Інструкція з роботи адресних бюро з додатками.doc на FileShare.in.ua

Просмотров: 10054 | Добавил: dai | Теги: адресное бюро | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Баннерная сеть BANNER.UA